L’AIQ2011 i la Secció de l'”Enigmàrius”

Del 24 al 28 de gener, la secció de l'”Enigmàrius” d’en Màrius Serra, que s’emet en el programa El matí de Catalunya Ràdio, presentat per Manel Fuentes, estarà dedicat a la química amb motiu de l’AIQ2011. Des de la Societat Catalana de Química es vol aprofitar aquesta efemèride per difondre la química en els diferents àmbits de la nostra societat, per la qual cosa l'”Enigmàrius” ens ha semblat una molt bona proposta. Volem esmentar que en Màrius Serra hi ha col·laborat de manera entusiasta.

De dilluns a divendres, durant els dies senyalats, Màrius Serra formularà l’enigma verbal sobre paraules relacionades amb l’àmbit de la ciència química. El període hàbil de participació comença quan s’emet el plantejament, a les 7.45 h (el plantejament es repeteix a les 8.10 h), i s’acaba a les 9 en punt.

 

Hi ha dos sistemes de participació: enviant un SMS al número 27033 amb el text CATENI, un espai, la paraula, nom, cognom i localitat (cost: 1,42 euros + IVA) o un correu electrònic a lliga@enigmarius.cat (gratuït) amb la resposta al títol del correu i les dades del participant a la primera línia del cos del missatge interior. S’admet només un missatge per participant. S’eliminarà qualsevol repetició, sense tenir en compte si la resposta és correcta. Es descartarà qualsevol correu electrònic que no porti la resposta correcte a l’assumpte (títol).Més informació de les bases de l'”Enigmàrius”

Us animem a participar-hi i a fer-ne difusió en el vostre àmbit.

Enigmes i solucions

28 de gener: L’element químic que demanem al metge, de 4 lletres

CURI

Guanyador: Joan Bricollé, de Sant Sadurní d’Anoia

27 de gener: L’element químic que mortifica, de 6 lletres

SILICI

Guanyadora: Cristina Caballero, de Sant Cugat del Vallès

26 de gener: El metall més partidari de la prostitució, de 7 lletres

POTASSI

Guanyador: Antoni Oms, de Canet de Mar

25 de gener: L’element que surt als Westerns amb plomes al cap, de 4 lletres

INDI

Guanyadora: Marta, de Collbató

24 de gener: Aquest element és el més pesat de tots, de 4 lletres

PLOM

Guanyadora: Milagros Sanz, de Sant Martí de Maldà

En el bloc del Dr. Claudi Mans, professor del Departament d’Enginyeria Química de la Universitat de Barcelona, trobareu comentaris molt interessants sobre els enigmes d’aquests dies  http://cmans.wordpress.com/.

Temes

Activitats Foro Permanente Química y Sociedad IESE Institut Català d'Investigació Química Institut d'Estudis Catalans Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l'Aigua Institut de Química Avançada de Catalunya Observatori de la Igualtat de la URV Plataforma Tecnológica Española de Química Sostenible (SusChem-ES) Secció de Ciències Biològiques Secció de Ciències i Tecnologia Sistema universitari català Societat Catalana de Química Universitat Autònoma de Barcelona Universitat de Barcelona Universitat de Girona Universitat de València Universitat Rovira i Virgili Activitat Càtedra UNESCO de Tècnica i Cultura de la UPC (1)
Activitat SCT (1)
Activitats (5)
Activitats ACCA (1)
Activitats AEQT (1)
Activitats Aigües de Barcelona (3)
Activitats APFQC (5)
Activitats CCCAIQ (3)
Activitats CDL (3)
Activitats CEIS (1)
Activitats CESIRE-CDEC (11)
Activitats CSIC (6)
Activitats CX Catalunya Caixa – Obra Social (2)
Activitats ICIQ (5)
Activitats ICMAB (2)
Activitats IDAE (2)
Activitats IEC (8)
Activitats IQAC (2)
Activitats IQS (16)
Activitats Museu de Geologia Valentí Masachs de la UPC de Manresa (1)
Activitats puntCAT (1)
Activitats RAFC (1)
Activitats SCFis (3)
Activitats SCQ (27)
Activitats Secció de Ciències i Tecnologia de l'IEC (1)
Activitats UAB (5)
Activitats UB (7)
Activitats UdG (7)
Activitats UNESCOCAT (6)
Activitats UPC (6)
Activitats URV (7)
Activitats UV (1)
Any de les Dones i les Ciències (1)
Art (1)
Articles (8)
BASF (1)
Calendari de l’Any Internacional de la Química 2011 (9)
Cor Argentum (1)
Ensenyament (17)
Entrevistes (1)
Expoquimia 2011 (1)
Exposicions (13)
Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca (1)
General (3)
Generalitat de Catalunya (1)
Mitjans de comunicació (7)
Música (1)
Programa "El medi ambient" de TV3 (2)
Publicacions (13)
Solvay (1)
Visites (5)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.