Activitats del Grup d’Innovació Docent QISU (Química a la Interfase Secundària-Universitat) de la Facultat de Química de la Universitat de Barcelona

  

1. Desena edició de Fem Química al Laboratori

L’any 2011, de l’11 de gener al 2 de febrer, i coincidint amb l’Any de la Química, es realitzarà la desena edició de Fem Química al Laboratori, amb la participació de prop de mil tres-cents estudiants de batxillerat. Aquesta activitat té l’objectiu de potenciar en els estudiants de batxillerat l’interès per la ciència, en general, i pel món de la química, en particular, i així fer possible que aquests estudiants puguin treballar personalment en els aspectes pràctics d’una ciència experimental amb uns recursos que no sempre tenen a l’abast en els centres de secundària.    

  

En aquestes jornades els estudiants passen unes quatre hores al laboratori en sessions de matí o tarda, i durant aquesta estona són ells mateixos qui fan els experiments. S’introdueixen els conceptes de seguretat i qualitat als laboratoris i, en acabar, aboquen els residus generats en els recipients pertinents, que són portats per personal especialitzat al Centre de Transferència de Residus de la Facultat.      
 

2. Acte acadèmic amb motiu dels deu anys de Fem Química al Laboratori

El dimarts 5 d’abril de 2011 tindrà lloc a la Facultat de Química de la Universitat de Barcelona la cinquena trobada de professors de química de la Universitat de Barcelona i de professors de química de batxillerat. En aquest acte es farà un balanç de l’experiència dels deu anys de l’activitat, per la qual han passat prop de dotze mil alumnes de batxillerat. D’altra banda, també hi són convidats a participar els professors de batxillerat que en el transcurs d’aquests anys han assistit a la trobada.  

Els objectius d’aquesta trobada són els següents:  

—Valorar la posada en marxa del nou grau de química a la UB.  

— Celebrar el desè aniversari de l’activitat Fem Química al Laboratori i, alhora, recollir els suggeriments per a millorar-la.  

— Recollir altres propostes de col·laboració entre el professorat de química de la Universitat de Barcelona i el professorat de química de batxillerat, amb la finalitat de continuar avançant en la millora de l’ensenyament i l’aprenentatge de la química als centres de secundària i a les facultats.  

Vegeu-ne la presentació, programa de l’acte i el full d’inscripció.

  
 

  3. Participació en les IV Jornades sobre l’Ensenyament de la Física i la Química

Els dies 24, 25 i 26 de març de 2011, i amb motiu de l’Any de la Química, es realitzaran les IV Jornades sobre l’Ensenyament de la Física i la Química organitzades pel Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya, CosmoCaixa i la Societat Catalana de Química. En aquestes jornades, dirigides al professorat de secundària, participaran membres del grup, que presentaran algunes de les pràctiques de Fem Química al Laboratori.      

 

Temes

Activitats Foro Permanente Química y Sociedad IESE Institut Català d'Investigació Química Institut d'Estudis Catalans Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l'Aigua Institut de Química Avançada de Catalunya Observatori de la Igualtat de la URV Plataforma Tecnológica Española de Química Sostenible (SusChem-ES) Secció de Ciències Biològiques Secció de Ciències i Tecnologia Sistema universitari català Societat Catalana de Química Universitat Autònoma de Barcelona Universitat de Barcelona Universitat de Girona Universitat de València Universitat Rovira i Virgili Activitat Càtedra UNESCO de Tècnica i Cultura de la UPC (1)
Activitat SCT (1)
Activitats (5)
Activitats ACCA (1)
Activitats AEQT (1)
Activitats Aigües de Barcelona (3)
Activitats APFQC (5)
Activitats CCCAIQ (3)
Activitats CDL (3)
Activitats CEIS (1)
Activitats CESIRE-CDEC (11)
Activitats CSIC (6)
Activitats CX Catalunya Caixa – Obra Social (2)
Activitats ICIQ (5)
Activitats ICMAB (2)
Activitats IDAE (2)
Activitats IEC (8)
Activitats IQAC (2)
Activitats IQS (16)
Activitats Museu de Geologia Valentí Masachs de la UPC de Manresa (1)
Activitats puntCAT (1)
Activitats RAFC (1)
Activitats SCFis (3)
Activitats SCQ (27)
Activitats Secció de Ciències i Tecnologia de l'IEC (1)
Activitats UAB (5)
Activitats UB (7)
Activitats UdG (7)
Activitats UNESCOCAT (6)
Activitats UPC (6)
Activitats URV (7)
Activitats UV (1)
Any de les Dones i les Ciències (1)
Art (1)
Articles (8)
BASF (1)
Calendari de l’Any Internacional de la Química 2011 (9)
Cor Argentum (1)
Ensenyament (17)
Entrevistes (1)
Expoquimia 2011 (1)
Exposicions (13)
Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca (1)
General (3)
Generalitat de Catalunya (1)
Mitjans de comunicació (7)
Música (1)
Programa "El medi ambient" de TV3 (2)
Publicacions (13)
Solvay (1)
Visites (5)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.