«Ulls negres i electrons pi», per Josep Canicio

 
L’IQS descobreix, en clau d’humor, les aportacions de la química a la societat

Cinquè article

Barcelona, 29 de setembre de 2011 

El doctor Josep Canicio, doctor en química per I’Institut Químic de Sarrià (IQS) i professor associat de química industrial a I’IQS, ens sorprèn de nou amb una de les seves històries químiques titulada «Ulls negres i electrons pi».

«Ulls negres i electrons pi» explica què és l’enllaç pi, com es fan els colorants, els components del quitrà… Tota una sèrie de conceptes químics i científics que només coneixen els enginyers químics. En aquest cas, la història d’amor entre un empleat d’una fàbrica química i la filla del propietari dóna el tret de sortida a un manual de química per a principiants.

El doctor Canicio utilitza l’humor i un llenguatge col·loquial per a captar l’atenció del lector: «En defensa de fenols i anilines, cal adduir que tampoc copulen per vici (ni tan sols perquè els agradi), sinó per necessitat termodinàmica, especialment en presència de nitrit, que pel que es veu els excita».

Article

 

Temes

Activitats Foro Permanente Química y Sociedad IESE Institut Català d'Investigació Química Institut d'Estudis Catalans Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l'Aigua Institut de Química Avançada de Catalunya Observatori de la Igualtat de la URV Plataforma Tecnológica Española de Química Sostenible (SusChem-ES) Secció de Ciències Biològiques Secció de Ciències i Tecnologia Sistema universitari català Societat Catalana de Química Universitat Autònoma de Barcelona Universitat de Barcelona Universitat de Girona Universitat de València Universitat Rovira i Virgili Activitat Càtedra UNESCO de Tècnica i Cultura de la UPC (1)
Activitat SCT (1)
Activitats (5)
Activitats ACCA (1)
Activitats AEQT (1)
Activitats Aigües de Barcelona (3)
Activitats APFQC (5)
Activitats CCCAIQ (3)
Activitats CDL (3)
Activitats CEIS (1)
Activitats CESIRE-CDEC (11)
Activitats CSIC (6)
Activitats CX Catalunya Caixa – Obra Social (2)
Activitats ICIQ (5)
Activitats ICMAB (2)
Activitats IDAE (2)
Activitats IEC (8)
Activitats IQAC (2)
Activitats IQS (16)
Activitats Museu de Geologia Valentí Masachs de la UPC de Manresa (1)
Activitats puntCAT (1)
Activitats RAFC (1)
Activitats SCFis (3)
Activitats SCQ (27)
Activitats Secció de Ciències i Tecnologia de l'IEC (1)
Activitats UAB (5)
Activitats UB (7)
Activitats UdG (7)
Activitats UNESCOCAT (6)
Activitats UPC (6)
Activitats URV (7)
Activitats UV (1)
Any de les Dones i les Ciències (1)
Art (1)
Articles (8)
BASF (1)
Calendari de l’Any Internacional de la Química 2011 (9)
Cor Argentum (1)
Ensenyament (17)
Entrevistes (1)
Expoquimia 2011 (1)
Exposicions (13)
Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca (1)
General (3)
Generalitat de Catalunya (1)
Mitjans de comunicació (7)
Música (1)
Programa "El medi ambient" de TV3 (2)
Publicacions (13)
Solvay (1)
Visites (5)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.