El Parlament dóna suport a l’Any Internacional de la Química amb una declaració institucional

 

El text —que es va llegir ahir, dijous 2 de juny— reconeix les contribucions de la ciència a la societat

Tots els grups parlamentaris han signat una declaració de suport a la celebració de l’Any Internacional de la Química (AIQ) i als objectius que es proposa. El text manifesta que la commemoració és «una ocasió excel·lent per a mostrar les contribucions de la ciència a la societat, a la millora dels productes de consum i dels processos de construcció industrials, a la síntesi de nous fàrmacs i medicaments, a la millora i preservació del medi i de les seves espècies i animals i a la recerca d’energies i tecnologies més netes».

La Declaració, que va ser llegida davant el Ple de la Cambra per la secretària quarta de la mesa, Dolors Batalla, va arribar ahir després que dilluns passat el Parlament acollís una jornada amb motiu de la commemoració de l’Any Internacional de la Química. Aquest acte va ser organitzat per la Societat Catalana de Química, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, i la Comissió la Comissió Catalana de Coordinació de l’AIQ.

L’Any Internacional de la Química té per objectiu donar a conèixer la importància de la química en el progrés de la humanitat, animar els joves perquè l’estudiïn, generar entusiasme pel futur creatiu d’aquesta disciplina científica i reconèixer el paper de les dones en descobriments químics cabdals.

Barcelona, 3 de juny de 2011

 

Temes

Activitats Foro Permanente Química y Sociedad IESE Institut Català d'Investigació Química Institut d'Estudis Catalans Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l'Aigua Institut de Química Avançada de Catalunya Observatori de la Igualtat de la URV Plataforma Tecnológica Española de Química Sostenible (SusChem-ES) Secció de Ciències Biològiques Secció de Ciències i Tecnologia Sistema universitari català Societat Catalana de Química Universitat Autònoma de Barcelona Universitat de Barcelona Universitat de Girona Universitat de València Universitat Rovira i Virgili Activitat Càtedra UNESCO de Tècnica i Cultura de la UPC (1)
Activitat SCT (1)
Activitats (5)
Activitats ACCA (1)
Activitats AEQT (1)
Activitats Aigües de Barcelona (3)
Activitats APFQC (5)
Activitats CCCAIQ (3)
Activitats CDL (3)
Activitats CEIS (1)
Activitats CESIRE-CDEC (11)
Activitats CSIC (6)
Activitats CX Catalunya Caixa – Obra Social (2)
Activitats ICIQ (5)
Activitats ICMAB (2)
Activitats IDAE (2)
Activitats IEC (8)
Activitats IQAC (2)
Activitats IQS (16)
Activitats Museu de Geologia Valentí Masachs de la UPC de Manresa (1)
Activitats puntCAT (1)
Activitats RAFC (1)
Activitats SCFis (3)
Activitats SCQ (27)
Activitats Secció de Ciències i Tecnologia de l'IEC (1)
Activitats UAB (5)
Activitats UB (7)
Activitats UdG (7)
Activitats UNESCOCAT (6)
Activitats UPC (6)
Activitats URV (7)
Activitats UV (1)
Any de les Dones i les Ciències (1)
Art (1)
Articles (8)
BASF (1)
Calendari de l’Any Internacional de la Química 2011 (9)
Cor Argentum (1)
Ensenyament (17)
Entrevistes (1)
Expoquimia 2011 (1)
Exposicions (13)
Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca (1)
General (3)
Generalitat de Catalunya (1)
Mitjans de comunicació (7)
Música (1)
Programa "El medi ambient" de TV3 (2)
Publicacions (13)
Solvay (1)
Visites (5)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.