CURS PER A DOCENTS, IQS 2011

 

La reacció química en context. Recursos per a l’aula d’avui

Dins les propostes de formació continuada per a docents de química a l’ensenyament secundari que es duen a terme a l’Institut Químic de Sarrià (IQS), aquest estiu (del 4 al 8 juliol de 2011) s’ofereix un curs centrat en les explicacions científiques del canvi químic, que completa, juntament amb els cursos oferts els anys anteriors, els principals blocs de l’estudi de la química en l’ensenyament secundari: l’àtom, la reacció química i les transformacions energètiques en la reacció química.

Prenent una certa perspectiva, la principal dificultat de l’ensenyament de la reacció química es troba en un tractament molt centrat en els procediments matemàtics i algorísmics que n’impedeix la conceptualització i, el que és més important, veure la importància i la significació. Des d’aquesta reflexió, els currículums actuals introdueixen contextos i relacions amb fenòmens quotidians. Però, com els introduïm a l’aula? Com en podem aconseguir informació relacionada? On podem trobar recursos que ens permetin presentar la reacció química com quelcom atractiu, interessant, important i significatiu?

Per acabar, com ja sabeu, aquest és l’Any Internacional de la Química i, amb aquest curs, ens volem unir també a aquesta celebració i oferir una sèrie de recursos per a l’aula d’avui que facin viure als nostres alumnes la química com una ciència fàcil i útil.

Per a més informació, podeu consultar el tríptic del curs a:

http://www.iqs.url.edu/app/webroot/uploads/Triptic%20EP/docentes2011web.pdf

Temes

Activitats Foro Permanente Química y Sociedad IESE Institut Català d'Investigació Química Institut d'Estudis Catalans Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l'Aigua Institut de Química Avançada de Catalunya Observatori de la Igualtat de la URV Plataforma Tecnológica Española de Química Sostenible (SusChem-ES) Secció de Ciències Biològiques Secció de Ciències i Tecnologia Sistema universitari català Societat Catalana de Química Universitat Autònoma de Barcelona Universitat de Barcelona Universitat de Girona Universitat de València Universitat Rovira i Virgili Activitat Càtedra UNESCO de Tècnica i Cultura de la UPC (1)
Activitat SCT (1)
Activitats (5)
Activitats ACCA (1)
Activitats AEQT (1)
Activitats Aigües de Barcelona (3)
Activitats APFQC (5)
Activitats CCCAIQ (3)
Activitats CDL (3)
Activitats CEIS (1)
Activitats CESIRE-CDEC (11)
Activitats CSIC (6)
Activitats CX Catalunya Caixa – Obra Social (2)
Activitats ICIQ (5)
Activitats ICMAB (2)
Activitats IDAE (2)
Activitats IEC (8)
Activitats IQAC (2)
Activitats IQS (16)
Activitats Museu de Geologia Valentí Masachs de la UPC de Manresa (1)
Activitats puntCAT (1)
Activitats RAFC (1)
Activitats SCFis (3)
Activitats SCQ (27)
Activitats Secció de Ciències i Tecnologia de l'IEC (1)
Activitats UAB (5)
Activitats UB (7)
Activitats UdG (7)
Activitats UNESCOCAT (6)
Activitats UPC (6)
Activitats URV (7)
Activitats UV (1)
Any de les Dones i les Ciències (1)
Art (1)
Articles (8)
BASF (1)
Calendari de l’Any Internacional de la Química 2011 (9)
Cor Argentum (1)
Ensenyament (17)
Entrevistes (1)
Expoquimia 2011 (1)
Exposicions (13)
Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca (1)
General (3)
Generalitat de Catalunya (1)
Mitjans de comunicació (7)
Música (1)
Programa "El medi ambient" de TV3 (2)
Publicacions (13)
Solvay (1)
Visites (5)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.